Tema ovogodišnjeg tjedna bila je „Doručkom oko svijeta“, a cilj aktivnosti bio je potaknuti učenike na razvijanje zdravih prehrambenih navika kroz zanimljive i praktične zadatke. Naši su prvašići vrijedno sudjelovali u pripremi zdravih povrtnih pizza – šarenih, mirisnih i ukusnih zalogaja punih povrća i zdravih sastojaka. Učili su o važnosti doručka, higijeni pri pripremi hrane i zajedničkom radu. Kroz ovu aktivnost razvijali su samostalnost, suradnju, finu motoriku i spoznaju da zdrava hrana može biti i vrlo ukusna.
U sklopu Tjedna školskog doručka učenici su obilježili i Dan jabuka. Upoznali su stare sorte zavičajnih jabuka, razgovarali o njihovoj hranljivosti i važnosti za zdravlje, te zajednički pripremili kompot od jabuka. Aktivnost je bila popraćena ugodnim druženjem, učenjem o prirodnim namirnicama i kušanjem slatkog mirisnog kompota.
Kroz ove aktivnosti učenici su naučili da zdrav doručak i voće predstavljaju važan dio svakodnevne prehrane i doprinose energiji, koncentraciji i dobrom raspoloženju tijekom školskog dana.
Sudjelovanjem u ovom projektu škola će ostvariti diplomu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a naši su prvašići još jednom pokazali da zdravlje počinje dobrim doručkom – i jednim sočnim zalogajem jabuke!
učiteljica Daniela Vidaković


