preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dore Pejačević Našice

Login
eTwinning škola

PROJEKTI

  

Upute za roditelje i učenike


 

     

         ŠKOLSKI JELOVNIK

Priloženi dokumenti:
Kratak opis projekta- za WEB.docx

ZAŠTITA U SLUČAJU POTRESA

TU SMO ZA VAS!

TIJEKOM OVE NOVONASTALE SITUACIJE,

MATERIJALE VAM SVAKI DAN

 PRIPREMA VAŠA STRUČNA SLUŽBA!heart

    VIRTUALNA KNJIŽNICAsmiley

     NOVINARSKI KUTAK

NAŠA ŠKOLA NOSI IME:

            

MEĐUNARODNI PROGRAM

            

KORISNO

           

Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

INFORMACIJE

 

PRAVILNICI

e Twinning projekti
FROHE WEIHNACHTEN AUS ALLER WELT
Andrea Dubaić Begić / datum: 29. 12. 2020. 09:56

       U ovom eTwinnig projektu sudjelovali su učenici 7. c razreda koji pohađaju izbornu nastavu njemačkog jezika, a projekt je u našoj školi vodila ravnateljica Jasminka Falamić i učitelj njemačkog jezika Marko Šteko. Projekt je pokrenula Natalia Kur, učiteljica njemačkog jezika iz Poljske. Cilj projekta je naučiti pisati čestitku na njemačkom jeziku, proširiti rječnik i kako se slavi Božić u drugim zemljama. Tako je i jezik komunikacije svih sudionika je bio njemački. Projekt se temelji na integriranom pristupu učenja, razvoju vještine komunikacije na stranom jeziku, razvoju praktičnih, digitalnih i socijalnih vještina, istraživanju kulturne baštine svog kraja i upoznavanju običaja naroda diljem Europe.


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt - "Christmas in a shoebox''
Andrea Dubaić Begić / datum: 16. 12. 2020. 10:11

Učenici 5.d razreda, zajedno s ravnateljicom Jasminkom Falamić te učiteljicom likovne kulture Sanjom Portnar i glazbene kulture Mirjanom Šutalo Vulić, tijekom prvog polugodišta sudjeluju u eTwinning projektu – Christmas in a shoebox.

Osim naših učenika, u projektu sudjeluju i učenici iz Slovenije, Poljske, Finske, Francuske, Portugala, Češke, te učenici iz još dvije hrvatske škole.

Cilj projekta je upoznavanje božićne tradicije svoje zemlje i drugih zemalja, razvijanje međusobnog razumijevanja i suradnje te unaprjeđenje socijalnih vještina i jezičnih kompetencija.

Nakon uvodnog predstavljanja škola, krenuli smo u izradu božićnih čestitki, božićnih ukrasa od papira, naučili smo kako se rade medenjaci te keramički ukrasni magneti. Uz ove poklone, u božićne kutije za naše nove prijatelje smo priložili i recept za medenjake preveden na engleski jezik, te notni zapis hrvatske tradicijske pjesme Svim na zemlji. Početkom prosinca, naše božićne kutije su otputovale u škole diljem Europe, a nama su počele pristizati njihove božićne kutije. Svoje aktivnosti u ovom projektu smo predstavili na panou u holu škole putem eTwinning događaja "Christmas in a shoebox''. Sredinom prosinca smo sudjelovali u videokonferenciji s učenicima iz Slovenije, na kojoj nam se pridružila i učiteljica engleskog jezika Alenka Taslak. Kroz opušteni razgovor i druženje, pričali smo o slavonskim božićnim običajima, a saznali smo i niz zanimljivosti o božićnim običajima u Sloveniji. Uz pratnju naših tamburaša, Ivora i Antu, otpjevali smo učenicima iz Slovenije hrvatsku tradicijsku pjesmu Svim na zemlji mir, veselje.

Tijekom siječnja ćemo sudjelovati na završnoj videokonferenciji u kojoj će sudionici projekta razmijeniti svoje dojmove o provedenom projektu. Naši dojmovi su za +5. smiley

Učenici 5.d razreda i razrednica Mirjana Šutalo Vulić 

 


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt Cultural Exchange
Andrea Dubaić Begić / datum: 22. 1. 2021. 14:32

Učenici 6.d razreda tijekom školske godine 2020./2021. sudjeluju u eTwinning projektu pod nazivom Cultural Exchange.

Razvijanje svijesti o kulturi i sudjelovanje u aktivnostima koje tu svijest razvijaju predstavlja temelj za stvaranje jakog identiteta. Rado predstavljamo svoju zemlju i svojom kreativnošću prenosimo poruku drugim zemljama o sebi, tradiciji i običajima te kulturnom naslijeđu.

U projektu sudjeluju učenici i učitelji iz Italije, Turske, Rumunjske i Hrvatske. Voditeljice projekta u našoj školi su učiteljica engleskog jezika, Katarina Graovac i učiteljica glazbene kulture, Mirjana Šutalo Vulić.

Zadane teme koje obrađujemo se izmjenjuju mjesečno, a do sada smo predstavili sebe, svoj grad, svoju školu te božićne i novogodišnje običaje. Učiteljica glazbene kulture je uvježbala s cijelim razredom pjesmu Narodi nam se te smo na taj način prikazali i glazbeni izričaj u Hrvatskoj u božićno vrijeme.

Učenici Sara Wolf, Niko Devald i Fran Repinc pripremaju priloge, a osim vještine pisanja i stvaranja priče na zadanu temu na engleskom jeziku, učenici razvijaju i informatičku pismenost koristeći digitalne alate te prilažući radove na eTwinning stranicu. Pripremili smo i digitalnu knjigu s tradicijskim receptima koju će svi sudionici uređivati i prilagati svoje recepte.

U sljedećim mjesecima bavit ćemo se temama iz različitih područja društvenog i kulturnog života. Prikazat ćemo život zimi u našim krajevima. Predstavit ćemo umjetničko djelo našeg slikara. Sastavit ćemo svoju listu vrijednosti - naše su vrijednosti ono što pričamo, osjećamo i kako djelujemo u svakodnevnim situacijama. Na kraju ćemo jednu temu posvetiti proljeću, buđenju nade, nove snage i obnovljene energije.

U ovome vremenu online nastave i ograničenih susreta mogli smo naići na brojne zapreke u radu i suradnji, no suradnja i interakcija nam nije lošija – čak naprotiv! Učiteljica i učenici su umreženi i to nam daje priliku da u svako doba možemo izmijeniti mišljenje, prijedlog, tekst, fotografiju i konačni uradak koji postavljamo na stranicu našeg projekta iz udobnosti svojih domova.

Katarina Graovac, učiteljica engleskog jezika

 


[OPŠIRNIJE]Promocija eTwinning projekta Happy Birthday, Beethoven!
Andrea Dubaić Begić / datum: 16. 12. 2020. 11:07

Učenici 6.c razreda OŠ Dore Pejačević Našice,  zajedno s učiteljicama likovne kulture – Sanjom Portnar, engleskog jezika – Alenkom Taslak i  glazbene kulture – Mirjanom Šutalo Vulić, predstavili su 25.11.2020.  učenicima i djelatnicima škole, svoje aktivnosti u međunarodnom eTwinning projektu Happy Birthday, Beethoven. Putem ovog projekta učenici zajedno s vršnjacima iz desetak europskih zemalja sudjeluju u obilježavanju 250. obljetnice rođenja Ludwiga van Beethovena.

Projekt je započeo u siječnju i traje do kraja 2020. godine. Istog dana učenici su sudjelovali i u videokonferenciji sudionika projekta na kojoj su dogovorene završne aktivnosti. Jedna od završnih aktivnosti u projektu će biti i izrada digitalnih rođendanskih čestitki – najuspješnije ćemo poslati u Beethovenovu rodnu kuću u Bonnu te u muzej Ludwiga van Beethovena u Beču. Sredinom prosinca svi učenici će sudjelovati u završnoj videokonferenciji i kvizu putem kojega će pokazati koliko su naučili o Beethovenovom glazbenom stvaralaštvu.  

Mirjana Šutalo Vulić, učiteljica glazbene kulture


[OPŠIRNIJE]eTwinnning projekt - Smiješak, snima se!
Andrea Dubaić Begić / datum: 20. 11. 2020. 10:39

Učiteljice Danijela Horvat i Dubravka Kruljac uključile su svoje učenike koji pohađaju novinarske skupine u eTwinning projekt Smiješak, snima se - mala škola filma.

Projekt je osmišljen kao razmjena iskustava među učiteljima, a pokrenule su ga učiteljice Ivana Ostriči i Vesna Kovačević Tomić iz OŠ kralja Tomislava iz Našica te učiteljica Marijana Dostal iz OŠ Bogumila Tonija iz Samobora.

Učenici će postupno, iz mjeseca u mjesec, sudjelovati u kreativnim izazovima na temu Ostani zdrav i pri tome usvajati vještine fotografiranja i snimanja kamerom i pametnim telefonom. Projekt će trajati tijekom cijele školske godine, a sve lekcije, izazovi i radovi bit će objavljeni na stranici projekta koja će kasnije poslužiti kao priručnik za kurikulum filmskih i medijskih skupina.

Mali novinari, sudionici ovog projekta, osim praktičnih vještina fotografiranja i snimanja te medijske kulture razvijat će suradničko učenje, kreativno izražavanje te aktivan istraživački pristup u radu.

Jakov Barić, 6.b


[OPŠIRNIJE]Ja i sva moja lica
Andrea Dubaić Begić / datum: 20. 11. 2020. 08:52

U sklopu e-twinning projekta „Ja i sva moja lica“, a povodom obilježavanja Svjetskog dana ljubaznosti učenici 7.d razreda sa svojom razrednicom sudjelovali su u radionici „Širimo ljubaznost“. Na satu razrednika razgovarali su o ljubaznosti, navodili načine kako mogu biti ljubazni jedni prema drugima te su izradili razrednu lepezu s primjerima ljubaznog ponašanja.

U nastavku pogledajte kako im je bilo i što su novo naučili.


[OPŠIRNIJE]IZRADA RAZREDNE MASKOTE
Andrea Dubaić Begić / datum: 30. 10. 2020. 14:46

Aktivnost u sklopu etwinning projekta „Ja i sva moja lica“je izrada razredne maskote.

Učenici su uz opise nekoliko životinja odabrali onu koja ih najbolje opisuje i pronašli su sliku te životinje. Nakon toga, slike smo izrezali i zalijepili u siluetu čovjeka.

TAKO JE NASTALA NAŠA RAZREDNA MASKOTA BRUNO. 😊

Anja Radaković, psihologinja


[OPŠIRNIJE]eTwining projekt "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica")
Andrea Dubaić Begić / datum: 18. 9. 2020. 17:44

Ove školske godine naša škola priključila se još jednom eTwinning projektu pod nazivom "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica"). Projekt je nastao s ciljem promoviranja važnosti i brige za dobro mentalno zdravlje djece i mladih. Kroz projekt će se potaknuti učenike na prepoznavanje vlastitih emocionalnih stanja, kvalitetnu komunikaciju s bližnjima, suradnju i traženje podrške u vlastitoj zajednici. Učenici će učiti o mentalnom zdravlju, primijeniti trenutno iskustvo kao i učiti o mentalnom zdravlju kroz različite i zanimljive aktivnosti. Također, učenici će imati priliku surađivati s učenicima iz drugih škola, čuti primjere dobre prakse i prihvatljive obrasce ponašanja koji doprinose očuvanju mentalnog zdravlja.

Cilj je kroz različite aktivnosti, istraživanje i poučavanje djecu potaknuti na korištenje vlastitih kapaciteta i sposobnosti za uspješno rješavanje eventualnih prepreka i izazova. Projekt će se usmjeriti na jačanje socijalnih odnosa među vršnjacima, traženje dostupne podrške u vlastitoj zajednici kao i na važnost komunikacije o eventualnom narušenom funkcioniranju jer su djeca tijekom školovanja (pubertet, adolescencija) izložena brojnim stresorima i emocionalno su osjetljiva. Komunikacijom i suradnjom s drugim školama partnerima, učenici će imati priliku pokazati vlastite dobre strane, provjerene obrasce ponašanja koji im doprinose u očuvanju mentalnog zdravlja, kao i primijeniti i implementirati iskustva svojih vršnjaka.

Autori projekta su učitelj informatike Goran Podunavac iz OŠ Popovac i psihologinja Marija Jurić iz OŠ Drenje.

U našoj školi aktivnosti će s učenicima provoditi Sandra Tolj Glavaš, nastavnica tjelesne i zdravstvene kulture, Sanela Mandić Vidaković, stručni suradnik psiholog, Snježana Šulentić, edukacijski rehabilitator i  Anja Radaković, stručni suradnik psiholog.

Projektne aktivnosti bit će objavljene na TwinSpace stranici projekta "Me, Myself & I".        Dosad se za sudjelovanje u projektu prijavilo preko 100 učitelja iz osam europskih država (Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Finske, Italije, Rumunjske, Slovačke, Srbije i Turske)

Anja Radaković, psihologinja

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju